Stingray

General Lee a kedvenc sorozatsztárunk!!!

2016. május 18. 10:21 - Ben Stingray Blog

General Lee a Hazárd megye lordjaiból.

Ha minket kérdeznének hogy mondjunk egy sorozatbeli híres kocsit rögtön a General Lee-t vágnánk rá, mint válasz. Az 1979-85-ig futó sorozat igazi sztárja egyértelműen ez az amerikai izomautó volt. Ez az 1969 Dodge Charger valóságos legendává nőtte ki magát. Számtalan rajongó másolja le a mai napig. Az ikonikus gallytörő rácstól kezdve, az ajtón található 01-es számmal, az autó tetején található konföderációs zászlóig. És ezzel a vagány narancs színnel minden idők egyik legemlékezetesebb TV-s verdájává vált.

genlee1.jpg

Érdekes adat hogy a sorozat pályafutása alatt több mint 320 General Lee-t használtak fel. Átlagosan több mint 1-et egy epizód alatt, ez az magyarázza hogy rengeteg ütközés és ugratás volt a sorozatban amelyet sokszor nem éltek túl a járgányok. Igen ha átugratsz egy folyót lehet hogy nem tudsz rögtön tovább hajtani :). Az ugratások során egyébként mindig homokzsákokat vagy cementes zsákokat tettek a csomagtartóba ezzel megakadályozva hogy a mutatványok során az autó orra érkezzen ugyanis alapból a legalább 3.7l-es motor igen orrsúlyossá tette a kicsikét. Akkoriban a leggyorsabb módja ha elakartál adni egy Chargert az volt ha megkerested a sorozat készítőit valószínűleg nyitottak voltak az üzletre. Bár nem tudjuk ki akarna eladni egy ilyen gépet.

genlee3.jpg

A 7 évadot és 145 epizódot megélt sorozat alatt bőven van alkalmunk megcsodálni ezt a Chargert. Az epizódok többsége ugyanazt a eseménysort követte. A városban történik valami balhé, majd ezt rákenik a Duke fiúkra illetve erre nincs is szükség mert általában ők a gyanúsítottak. És a hátralévő részben megpróbálják tisztázni a nevüket. És ezalatt persze a General Lee repked ide-oda, gumiégetésekkel tűzdelve és számos rendőrautót összezúzva. Szóval igazi szórakozás olyan jó kis régimódi amerikai módra az egész családnak.

dukes.jpg

1969_dodge_charger_dukes_of_hazzard_general_lee_002_1651_1.jpg

A sorozat alapján 2005-ben egyébként készítettek egy filmet is Sean William Scott és Johnny Knoxville főszereplésével. Szerintünk nem üti meg a sorozat színvonalát de arra mindenképpen jó volt hogy tovább növelje General Lee népszerűségét. És ha másért nem azért a néhány autós jelenetért igazán érdemes megnézni a filmet.

movie.jpg

Nekünk szinte minden jöhet ami General Lee. Nektek tetszik a verda?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://stingray.blog.hu/api/trackback/id/tr928727280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mel gibson 2016.05.20. 08:03:43

A 2005-ös film Jessica Simpson csöcsei miatt kötelező.
süti beállítások módosítása