Stingray

Crockett verdái

2016. május 20. 11:35 - Ben Stingray Blog

A Miami Vice a 80-as évek egyik legsikeresebb filmsorozata amelyet 1984-1990 között forgattak. A 6 évadot megélt sorozat alatt a főszereplő James Crockett detektív azaz "Sonny" karakterének keze alatt 2 Ferrari is megfordult. A sorozatban számos jármű tűnik fel de egyértelműen Sonny két kocsija a legmeghatározóbb. A következőkben ennek történetében merülünk el egy kicsit.

8_2.jpg

(Don Johnson és Philip Michael Thomas a sorozat két sztárja)

 Az első autó amivel a sorozatban láthatjuk Crockettet furikázni, egy Ferrari Daytona Spyder 365 GTS. A Daytona az első két évadban szolgálta ki Sonny Crockett nyomozót mint szolgálati jármű. A sorozatban az ugratásokhoz és egyéb mutatványokhoz használt kocsik egyike sem igazi Ferrari volt. A Daytona Spyder 365 GTS modellt harmadik generációs átalakított Corvettekkel helyettesítették, ezeket használták a mutatványok során. De az első megjelenése a sorozatban pont egy igazi Ferrari Daytona Spider volt amit egy üzletember ajánlott fel a sorozat számára. Ezzel a járművel minden mozgó jelenetet egy platós teherautóval segítségével vettek fel. Nehogy megsérüljön az autó a forgatás során. A történet szerint Crockett első verdája a 3.évad első epizódjában semmisült meg amikor is felrobbantják, egy illegális fegyverügylet alkalmával. Amikor is ezen mutatják be az egyik rakétavető nagyszerű erejét. Jobb célpontot is találhattak volna ennek bemutatására. :)

ferrari-365-gts4-daytona-spyder_2000x1500_may-07-2012_10_04_39_908981.jpg

ferrari-daytona-15.jpg

Tehát miután felrobbantották a fekete szépségét Crockett kénytelen új kocsi után nézni és az ízlése ekkor sem hagyja cserben. A második kocsija ugyancsak egy Ferrari a sorozatban nem más mint egy fehér 1986-os fehér Ferrari Testarossa.

mecum-miami-vice-testarossa-13.jpg

1986-ferrari-testarossa-miami-vice-hero-car-rear-three-quarter.jpg

Érdekesség hogy a sorozat számára a replikákat biztosító vállalat elkezdte külön is forgalmazni ezen Ferrari Daytona replikákat. Amely viszont igencsak felbosszantotta az olasz vállalatot. Ezért mikor új jármű után kellett nézni a készítőknek egy igencsak kellemes helyzetbe keveredtek. Ugyanis a sorozat számára a Crockett második kocsijából, az 1986-os Testarossa-ból 2 eredeti példányt ajánlott fel a márka a sorozat készítői számára. A készítők nem akartak semmilyen jogi kellemetlenségbe belefolyni és persze nem voltak ellenére az eredeti sportkocsiknak sem. Ennek ellenére persze ezután is szükség volt egy olyan járműre amit az ugratások és egyéb az autót megpróbáló jelenetek során használnak. Ez végül egy 1972-es De Tomaso Pantera lett amelyre tökéletesen illeszkedtek a Testarossa karosszéria elemei. Eredetileg ez a kocsi is fekete színű lett volna, de a készítők szerint nem lettek volna elég látványosak az éjszakai jelenetek. Így esett a választás a fehér szín mellett. Míg a fekete szín működött a Daytona esetében a Testarossa-nál már nem.
A sorozatban használt 2 eredeti Testarossa mára egyaránt 1 millió dollár feletti értékkel rendelkezik. Szerintünk nagyon ellettek találva a kocsik amelyek tökéletesen illenek a főszereplő karakteréhez és ezért is ez az egyik kedvenc sorozatunk. 

Ti szeretitek a Miami Vicet-t?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stingray.blog.hu/api/trackback/id/tr238690776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása