Stingray

Bullitt, a zöld szörnyeteg!!!

2016. május 26. 12:11 - Ben Stingray Blog

"A chicagoi tanú" című filmet 1968-ban mutatták be Steve McQueen főszereplésével, az alkotás eredeti címe "Bullitt". Ezt az akció, krimit Peter Yates rendezte, aki egyébként közreműködött "Az Angyal" című sorozat készítésénél is. A filmben egy belevaló San Franciscó-i zsaru történetét követhetjük végig, akinél leadtak egy besúgót megőrzésre. Az a feladata hogy megvédje őt a maffiától aki ellen tanúskodni fog, legalábbis ez a terv. De valaki beköpi a rejtekhelyükét és a tanú életveszélyes megsebesül, innen kezdődnek a bonyodalmak. Ha érdekel a folytatás nézzétek meg a filmet. :)

1968-ford-mustang-gt-390-bullitt-replica-rear-three-quarters-driver.jpg

Ugyanis most mi nem a filmet, hanem sokkal inkább a benne szereplő kocsit szeretnénk bemutatni. A filmben a Steve McQueen által játszott Frank Bullitt nyomozó nem mást mint egy méregzöld 1968-as Ford Mustang GT 390 Fastback-et hajt. Ez a kocsi igazán jól mutat San Francisco utcáin és amúgy bármely más város utcáin is. A 390 itt a köbhüvelykre vonatkozik amely átváltva körülbelül 6400cm3-nek felel meg. Ezek a mustangok 325 lóerős 4 torkú karburátorokkal szerelt vadállatok voltak. A híres zöld szín Ford gyári szín amely a "Highland Green" azaz felvidéki zöld néven futott. A filmben szereplő kocsi jellegzetessége még hogy nincs embléma a hűtőrácson nem virít ott a lovacska. A produkció két ilyen Mustangot vásárolt a film forgatásához. Ezek közül az egyik teljesen tönkrement az egyik jelenet forgatása során, a másik pedig magánkézbe került és azóta is rejtély a holléte.

bullitt-mustang-mcqueen.jpg

bullitt-mustang-mcqueen-6.jpg

Egyértelmű hogy a film a hírnevét sokban köszönheti ennek a Mustangnak. De van egy másik kocsi is ami kisegíti ezt a rossz fiúk használják és mi más lehetne mint egy Dodge Charger. A filmben van minden idők talán egyik legjobb autósüldözése amikor is Bullitt üldözi a Chargher-t. A jelenet összesen nem kevesebb mint 11 percig tart és San Francisco lejtős utcáitól egészen a külvárosi kaliforniai utakig tart. Ez a jelenet igazán izgalmas bár néha már kicsit vontatott mai szemmel nézve. Ha másért nem szerintünk már ezért is érdemes megnézni a filmet.

ktemzr0typ60cxz5lkt8.jpg

A Mustang hamar népszerűvé vált a rajongók sorában és sokan "Bullittosítják" a saját kocsijukat, sokszor még akkor is ha az nem is Mustang. Ennek persze a gyár is örűlt, 2008-ban a film 40. évfordulóján egy limitált szériával jelentkeztek amelyen visszaköszönnek az 1968-as Bullitt stílusjegyei. Mondanunk se kell hogy nem kellett nagyon törniük magukat hogy vevőt találjanak, a járműveket néhány hónap alatt elkapkodták. Amit teljesen megértünk.

e94d2859743c81cc95ffe88320cb2dc4.jpg

nagy_kep.jpg

Tehát a Bullitt egyaránt nagy sikert aratott a mozivásznon és a rajongók körében. Szerintünk nagyon pofás kis verda amely igazán méltó egy ilyen kemény zsaruhoz. Ajánljuk a filmet megnézésre főleg a kocsi miatt és reméljük tetszeni fog de ha szereted a régi amerikai klasszikusokat ez a film tuti bejön majd neked is.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://stingray.blog.hu/api/trackback/id/tr118747926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

protézisesh 2016.05.28. 15:01:43

Ócska kozhely ez a bullit, nem tobb. Mai szemmel az uldozes vontatott, raadasul a mustang sajat hangja helyett egy GT40 hangja van alamontirozva.
süti beállítások módosítása